Monday, March 8, 2010

cerita pasal indonesian

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:24 PM
salam.
sihat ke anda semua? dah makan? ida kompem la belum makan....kalau makan pon semestinye bukan nasi....ida masih lagi meneruskan perjalanan tanpa nasi + fast food + western food.... baru masuk hari ke 6..... hehee~ badan pon da macam lemah-lemah sikit.... =p~

sekarang ni kalau kite tengok, ramai betol warga asing atau warga negara jiran datang bekerja kat negara kite kan? kadang tu rasa macam bukan ade kat malaysia tapi kat negara mane ntah....macam jadi alien kat tempat sendiri...huuu~ kalau cakap tukang cuci, tukang kebun, tukang sapu, sah-sah la ramai indon ngan bangla....*tengok contoh kat dalam uitm ni cukup la* pendek kate memang tak jumpe langsung makcik melayu yang jadi tukang cuci....orang melayu tak suke kot keje cuci-cuci services ni ehekk~~ tadi akak indon tu tengah cuci toilet....ida nak masuk amik baju yang ida rendam dalam downy...

akak indon : nak ape dik?
ida : nak masuk amik baju
akak indon : bole....
ida cepat-cepat la perah baju tu....
akak indon : tak de clas ke hari ni?
ida : takde... *jawap dengan ayu*
akak indon : kalau seminggu berape kali clas?
ida : sekali je *jawap dengan ayu lagi*
akak indon : oh sekali je..

ida pon cepat-cepat sudahkan kain tu....dan keluar dari toilet....kang kalau akak indon tu tanye berape credit hour sem ni...baru ternganga ida...hahhaha *kadang-kadang je jumpe akak indon yang peramah ni....ade tu, kite senyum...tapi die masam je* akak indon ni kan, tiap kali die cuci toilet mesti die bergayut henpon...tapi sepatah haram pon ida tak paham...ntah loghat indon mane la die ngomong tu...eheee....mesti die gune plan murah nak call ke indonesia kan? hihikk..ataupon die call kawan die yang tengah cuci toilet level atas =p~

adehh...gambar seksi lak....credit sini

ouh ye, dulu...ade satu cerite...nak dengar tak? =p~ mase tu, ida dari pahang la...nak balik uitm shah alam...macam biase la naik metro bus sampai pekeliling....mule-mule ida duduk sorang...tibe-tibe ade auntie india ngan anak die naik....nak duduk kat seat ida....so ida terpakse la tukar tempat...dok kat sebelah awek tu...awek ni free hair...badan die kurus-kurus....dalam hati ida pikir...nak kate melayu bole, nak kate indon pon bole....tibe-tibe ida dengar lagu berkumandang, datang dari mp3 henpon die....rupenye die dengar lagu pasang loadspeaker tu...ehee...macam tak pernah dibuat orang je...tapi tak pela...bole tumpang dengar....lagu saleem - bunga emas....dalam hati ida buat kesimpulan....sah melayu! abes lagu saleem die bukak lagu wali band- cari jodoh....ida pon layan la....nyanyi-nyanyi dalam hati....tapi mulut terkumat kumit...awek tadi tu, mungkin perasan ida nyanyi.....tibe-tibe die bertanye :

awek : melayu ke?
ida blur-blur...tak berape paham....
ida : ha?
awek : orang melayu ke?
ida : a'ah la.. *jawap dengan penuh konfiden!*
awek : mau pegi mana?
lorrr......indon rupeeenyeeee awek ni
ida : nak pegi KL....
awek : ouh sudah kerja?
ida : belum....belajar lagi.. *kalau ida jawap'study' pon die paham kot?*
pastu bla bla bla...sembang lagi....

ade 2 persoalan bermain dalam benak ida....
1- orang indon dengar lagu saleem ek?? bunge emas lak tu.....feeww~~ gempak la abg saleem!
2- muke ida ni ade macam bukan orang melayu ke? sampai die kene tanye cmtu? adeh!~

pengaruh indon ni...bukan sikit-sikit kat malaysia....cerite indon...ida memang feveret....lagi-lagi yang kat prima la....kat tv3 pon layan gak....huhu...rindunye kat rado =p~ buah hatiku...sape tak kenal pergi google dude harlino la...wekkkk~~! lagu indon tak payah cakap la.....pasha ungu memang hot...kuikuiii =p~

rado + intan....gue kangen sama kamu..donggg...credit pix sini

kalau tengok pelakun-pelakun indon....kulit dorang cantek gile kan? mestilah...sebab diorang kat sane kan terkenal dengan jamu.....lulur kulit la...macam-macam...sekarang kat malaysia pon da jangkit dengan jamu...... *nanti bile da kawen kene pakai jamu la kot?* ewww busuk!

ok la...cukup la ida merepek kat sini....lain kali story lagi.....bye2~

p/s : bengang kalau dengar berite amah indon dera anak majikan die!





22 KATA KAU:

n0n0n said... [Reply]

kekekekeke.....indonesia....ramai sungguh kenalan aku dari indonesia sejak keje CCM.....

Dee said... [Reply]

ada yg baik ada yg tidak..sama sahaja dgn bangsa kita...

oh ida..kalo diet tu jgn melampau sgt..smpi lemah2 badan..kalo xnak makan nasi..makan roti tu..karbohidrat itu juga penting..

Mawar_berduri said... [Reply]

Sekarang ni kat Negara kita dah ramai sgt Indon ..huhu

eyes143.. said... [Reply]

wehhh.. rado ncem.. agagaga =]

KaCaNg87 said... [Reply]

haha..aah, kt UKm ni pon cleaner2 sume mak cik n pak cik2 indon..tp ad gk la org m'sia..tp bukan melayu..india..huhu

pahang duk mne?

dotblogspotdotkom said... [Reply]

huhuhu.. mmg tak menahan.. sbb tu ramai awek kita sangkut dgn mat indon.... kuat.. MEMANG POWER ayat diorang... huhuhu

LuVidA^^ said... [Reply]

non --> CCM tu hape? ida kurang tahu ni

LuVidA^^ said... [Reply]

kak dee --> ye betolllll... alamak diet ni...ida main bedal je kak....roti mkn jugak.... =D thx akak

LuVidA^^ said... [Reply]

mawar --> tau x pe! sgt ramai

LuVidA^^ said... [Reply]

eyes 143 --> tepat sekali! encem banget sehh

LuVidA^^ said... [Reply]

kacang --> pahang kat jengke

LuVidA^^ said... [Reply]

pakcik dot dot --> yeke...kalau rado ayat ida, mmg ida tertawan la!~

KaCaNg87 said... [Reply]

owh..jengka..cti raye cine ari 2 br g sne..jaoh glerr..huhu

luZ a.k.a peRmataPuTiH said... [Reply]

wow..best2..

REMEDY said... [Reply]

ha ha...orang indonesia ni sebenarnya kalau yg pandai tu memang terlalu advance dari kita di Malaysia ni...yalah kalau kita compare jummlah populasi pun dh blh tau...cuma kerajaan diorang jer kureng sikit...tapi laltely ni dh kira ok sikitlah

LuVidA^^ said... [Reply]

kacang --> jauh gile? kamu dari mane?

LuVidA^^ said... [Reply]

luz --> ape yg bes?

LuVidA^^ said... [Reply]

remedy --> hehe..jumlah populasi mmg ramai ek...tp nape mesti nk keje ket sini? lallalla....xpela..jnji cari rejeki yg halal n x kacu org kite xpela..
+__+

fiD said... [Reply]

peramah kan dorang ek...

LuVidA^^ said... [Reply]

fid --> bukan sume...tapi nod bad la... =D

KaCaNg87 said... [Reply]

dr kemaman..heehe..jaoh beserta pns..fuhh

LuVidA^^ said... [Reply]

kacang --> jauh gak tu...hehe..skg pon musim pns ek...

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea