Tuesday, September 28, 2010

Batang Sedap

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:29 AM
Salam.

Uiks tengok tajuk entry ni lain macam je ek. Sorry, ida bukan nak melucahss kat sini. Dah serik dulu pernah kena sound oleh cik tanpa nama, katenya blog ida makin l.u.c.a.h. Serius mase tu tak paham nape die label blog itu macam itu. Haha! Pada yang tak ingat, boleh bace kat sini Memang Saya Marah.



Berbalik pade entry kali ni, batang ape yang sedap sangat tu? Kuikuiii. Eh jup, gambar awek atas ni tak de kene mengena, tapi cam comel je.. ida selit la sikit buat jadi gambar hiasan.. jangan marah ek..

Mase bulan puase aritu, ida ade tolong mak masak kat dapur. Pastu mase part potong sayur je, ida selalu failed. Lagi-lagi sayur yang berdaun hijau, macam kangkung atau bayam. Mak mesti marah kalau ida amik daun je, tak amik BATANG die. Actually, ida dah amik dah batang die, tapi tak banyak. Mak cakap tak cukup!! Die suruh amik banyak-banyak. Ida pelik la, bukan kite tak makan batang ke? Buat ape nak amik. Bila ida potong sayur depan atuk pon, kena tegur benda yang sama. Amik batang tu banyak sikit. Adoiiiii....memang failed!

Jumaat yang lepas, ida stay 2 malam kat umah makcik (kakak mak ida). Ade 1 hari tu, ida tolong die potong kangkung, pastu kena tegur benda yang sama jugak. Haha! Pastu ida pikir....SEDAP SANGAT EK BATANG TU? sampai kene amik banyak-banyak. Ida ni memang la tak pandai masak. Rase nye mak cakap, batang sayur tu, kalau campur dalam masakan, die penyebab sayur tu jadi manis. Ye ke??? Ok.. lepas ni kena amik batang banyak-banyakkkkk!

Sekian. Wassalam....

p/s : sebelum kawen kena belajar masak oiiiii



20 KATA KAU:

relevan said... [Reply]

Erk? hehehe! betul betul banyak sayuran tang batang yang sedap..macam batang kangkung tu..dan juga kuih tradisional yang nama batang buruk tu..wakaka!

LuVidA^^ said... [Reply]

@relevan, amboi bercakap macam chef! haha.. batang buruk x suke laaaaa

Asyraf Hamasaki said... [Reply]

~~"

LuVidA^^ said... [Reply]

@Asyraf Hamasaki, ape tu.. hihi

Lizzie Yasmin said... [Reply]

yelah, ingat cite batang buruk td... huhuhuh

LuVidA^^ said... [Reply]

@Lizzie Yasmin, maklum la musim raye ek..

izansalleh® said... [Reply]

owh..nasib la cter pasal batang kangkung. hahaha

damia said... [Reply]

haha..igtkn apa td..sedap..batang buruk sgt sedap..teringn nk balik kg..hahaha

LuVidA^^ said... [Reply]

@izansalleh®, huhu izan ingt batang ape.. aipp

LuVidA^^ said... [Reply]

@damia, x pnh mkn kot btg buruk tu.. sdp ek..

::A.Z.M.I.R.A:: said... [Reply]

suspen je bila buka page neh.. hehe.. actually, bagi saya kan.. batang nyer lg sedap dari daun.. daun sy tolak tepi je.. =)

Dea said... [Reply]

:) I rmbr my friend a malaysian-melayu..told me ur tittle 'B' in ur language hv a bad conotations... but in bhs Indonesia.. means Pokok...
good entry....

LuVidA^^ said... [Reply]

@::A.Z.M.I.R.A::, betol ke? wahh... ade jugak yg suke mkn batang die ek.. :D

LuVidA^^ said... [Reply]

@Dea, hye.. opsss in bhase indonesia batang means pokok ek.. actually perkataan batang ni ade banyak kegunaan die.. hehe batang mancis pon batang jugak =p

nawza_terbaek said... [Reply]

uwwwwwwwwwww..

Solihin Zubir said... [Reply]

i like batang... :D

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

tengok tajuk entry macam ngeri jek nak bace...huhuhu

LuVidA^^ said... [Reply]

@nawza_terbaek, hehe :)

LuVidA^^ said... [Reply]

@Solihin Zubir, good 4 u =p

LuVidA^^ said... [Reply]

@NahDaTuLIzaH, xde yg ngeri kt blog ida ni kak oi.. bacaan umum ni =)

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin