Friday, February 10, 2012

cabaran kerja | my best fwen wedding

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:13 PM
salam sayang.

Ketika entri ni ditaip, ida masih pakai baju kerje lagi.
Sampai umah je dalam pukul 10. 45 malam, terus je on lappy.
Dah la tadi, mase mule-mule on, lappy taknak menyala.. dah rase cuak gile dah... lappy baru je lahir dalam 2 minggu.. lepas tutop balik plag, try on semule.. nasib dah OK. lega... :)

Penat memang penat. sape tak penat.. balik kerja pukul 10 malam. naik public transport lak tu.. nasib kawan opis tumpangkan sampai kat tren.. jimat duit teksi. Ouh ye, masuk kerja kul 1230 tengah hari.. hehe.. harus lah balik pon malam =p

Ida kerje shif. setakat ni ade 2 shif.. sama ada masuk 830 pagi or 1230 tengahari. bulan ni masuk 1230 tengahari.. so boleh la mengadap lappy smpai lewat malam.. sebab esok boleh bangun lambat lambat lambat sikit. ngee! *ida lagi prefer shif yang 1230 sebab boleh bangun lambat*

Kerja shif ni ok.. sebab ida bujang lagi.. tak de komitmen.. tapi yang susah nye off day bukan time weekend.. *off da 2 kali seminggu , tapi tengok la.. kadang-kadang dapat cuti couple..kadang-kadang cuti longkang..paham tak? hee* so, susah nak kuar date.. susah nak balik kampung.. and sekarang ni, tengah pening pikir cam ne nak gi kenduri kawan baik nak kawen. Kompem la majlis kawen buat hari sabtu ahad kan??

pix : yang name nurul tu nak kawen bulan ni.... majlis belah pmpuan kat pahang... uwaaaa nak cutiiiii.. gambar kenangan ni amik mase bulan 9 tahun 2009...si dila dengan mariam takpe.. diorang keje opis hour :(

Ida dah check jadual.. 2 orang kawan baik nak kawen... sorang bulan ni.. sorang bulan depan...due-due time ida kene kerje... adoiiii.... baki AL pulak tinggal 1 or 2 hari je kot.... kalau ade jadual yang sesuai ngan kawan opis, memang bole swap shif suke sama suke, tapi kalau nak mintak tukar cuti hari sabtu ahad... ade ke orang nak bagi?? sobsss :(
tak pe lah.. esok try tengok balik jadual.. hope sangat dapat pegi kenduri kawen kawan tu.

p/s : teringin jugak nak cari kerje opis hour.. tapi belum ade rezeki.


0 KATA KAU:

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea