Monday, June 11, 2012

musim orang kahwin

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:18 PM
salam & hai,

sebenarnya banyak benda nak story pasal pergi kenduri ex-officemate kat negeri sembilan hari sabtu aritu,tapi ida takde mase nak taip entri. so, sekarang ni kat opis ida tengah free..boleh la menaip.

ok, sambung cerita dari entri yang sebelum ni, ida sampai kl sentral dari stesen UKM lebih kurang pukul 10.55 .. so ida pon terus gerak amik LRT sampai stesen taman bahagia..mase ida sampai tu, balqis dah on da way nak pick up ida.. nasib ida tak lambat. ;) lepas tu, hadiah kahwin belum beli..maklum lah, sumer orang bz dengan kerja masing-masing, so last minit, tak sempat beli. as planing, kitoang nak jumpa kat giant KJ sebab nak beli hadiah kat situ. rombongan cik kiah terdiri daripada fiza, bainun, muzil.

masa dah sampai giant, tibe-tibe member sorang lagi nama zul msg..cakap nak follow..mula-mula die ni memang paling semangat nak pergi, tapi die cancel last minit sebab sakit perot, tup tup jadi pulak nak ikot. so, sementara tunggu si zul ni sampai, sempat la kitorang naik giant beli hadiah dulu. thx God si zul ni lelaki, memang pantas die bersiap..dalam 1230 cmtu, kitorang gerak dari giant heading to n9! kunun janji kul 11 ye kawan-kawann..haha~delay sejam lebih..

nak dijadikan cerita..dalam ramai-ramai ni sume tak bawak kad..nasib la sebelum si zul tu datang, dah msg die dulu.. soh bawak kad.. kalau tak, dah satu hal nak kene patah balik umah cari kad!
perjalanan ke k.klawang sungguh mencabar. kitorang naik 2 kereta. muzil bawal persona.. balqis bawak myvi..harus la cc pon tak sama. perghh jalan die memang bengkang bengkok.. pastu ada naik bukit..sian kete balqis jenuh nak kejar kete muzil. huhu. kitorang da lapa gile mase tu.. jam pon dah pukul 3lebih.. kitorang sampai umah kenduri dah dekat kul 4.. harus la lauk pon tinggal sikit je. sedeyhh..

masa kat umah kenduri tak sah kalau tak bergambar sakan kan? hehe.. sini ade beberapa pixca yang ida nak tepek kat blog.. yang lain sume ade kat fb kawan-kawan..ida takde camera.so menumpang camera orang je laa =p


 



dalam pukul 6 camtu, kitorang gerak balik kL. ha, kawan2 kan, siap berenti kat tepi jalan sebab nak makan durian.. wohoo.. ida dah la tak makan durian, even bau pon boleh jadi pening.. but then its
ok.. janji kawan-kawan lepas sian. hehe.


lepas makan durian tu, kitorang stop kat hentian r&r seremban untuk solat zohor+asar..wah, kat situ ade cool blog.. yeyy lepas gian nak makan cool blog bandung(topping laici).. ;) masa kat opis lama dulu, selalu makan kalau pegi giant.
lepas dari r&r seremban, kitorang dah berpecah..kiranya dah tak konvoi lagi la..sampai kl lebih kurang dah tengah2 maghrib.. so kene la cari surau pulak nak solat maghrib..masa hala balik ni, zul yang drive kete balqis.. so lebih kurang die la decide nak solat mana.. jalan punye jalan, last2 die bawak ke kampung baru. gile ahh..da sampai kampung baru harus la makan kat situ. its dinner time! mase tu ida ngan balqis da lapa sangat.. sebab kat kenduri tak puas makan. last2 kitorang balun makan nasi ngan lauk banyak gilee..

 
 

haha.lepas kenyang, zul and balqis anta ida balik sampai depan rumah.. thx guyss.. hepy sangat hari tu.. lama tak berjalan sakan.. ;)

p/s : lepas ni sape pulak nak kahwin ek??

3 KATA KAU:

Anonymous said... [Reply]

Hmm sedapnya mkn kerang. Ape name gerai yg ida & kwn2 singgah gi mkn kt kg baru tu? Kongsilah infonya :)

LuVidA^^ said... [Reply]

sorry tak ingat nama kedai. tapi kedai 100 tomyam kot? lebih kurang la

Anonymous said... [Reply]

Tgk pic, mcm dpt npk sikit nama kedai.. Adakah ianya kedai "Bujang Lapok"? dpn masjid kg baru?

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea