Tuesday, June 19, 2012

Lelaki cerewet?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:19 PM

salam & hai,

pagi tadi dengar radio..topik pagi ni syok jugak..haha. lawak gile ida dengar, sampai opismate pelik sebab ida gelak sorang-sorang.

era fm : ade sesetengah perkara yang remeh bagi lelaki tapi tak remeh bagi perempuan?

[google]

- antara komen dari pemanggil : lelaki kalau nak keluar  rumah pakai singlet dengan suar pendek dah cukup, tapi bab pakaian ni remeh bagi perempuan.
- isteri cukup teliti bab cuci muka sebelum tidur, syampu tiap hari
- tapi ade jugak pemanggil yang cerita, suami diorang terlebih teliti (tak suka tinggal pinggan mangkuk dalam sink, buat kerja rumah-lipat baju biar 4 segi betul, sidai kain guna hanger bagi sama sebaris)

[enteprem gambar hari ni]

pendapat ida : benda ni depends sebenarnya. kadang tu ade jugak lelaki yang jenis lebih cerewet dari perempuan.
contohnye :
- suami tentukan hair-cut potongan rambut isteri dia.
- suami/bf tentukan baju ni, tudung ni, kasut ni, yang die nak kita pakai.

p/s : ok malas nak edit. amik sebijik2 macam yang ida taip kat opis tadi..

1 KATA KAU:

Arisa Mihashi said... [Reply]

better lelaki cerewet, cuma dalam definisi cik luvida atas ni, bukan pompuan cerewet, tetapi pompuan complicated while laki ni simple je. better laki care pakaian bini, adik perempuan, kakak, anak perempuannya dari tak care langsung. ape2 pun, luv your entry. =)

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea