Monday, June 4, 2012

hari pertama @opis baru

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:26 PM
salam & hai,

kesihatan tuan belog masih di tahap yang tidak boleh dibanggakan la. masih selsema, batok, dan badan still rase panas.tapi tak kira, belog harus di update jugak.

ida nak cerita.. hari ni ida first time masuk opis baru. malam tadi tido pon tak lena.. asyik terjaga tengok jam je. pastu pukul 6 pagi dah bangun mandi.. sebab ida kene masuk kul 8. ida kerja dekat dengan klcc.. naik tren dah 20 minit.. lepas tu nak kene berjalan kaki lagi.. dalam pukul 740 baru ida sampai opis.. awal gile ok! 

 [ klcc pukul 730 pagi.. kedai pon belum bukak ]

selepas tulis nama kat receiptionist, ida kene tunggu person in charge sebab ida kan takde access card lagi. rupanya person in charge tu TL team leader ida..nasib die tu baik :) naik tingkat 11.. die tunjuk tempat duduk ida.. tapi yang tak best nya, ida belum dapat pc sendiri. tempat ida masih kosong..nak kene tunggu beberapa hari la ni. 

 [ muka orang bosan dan tak sihat ]

pastu TL ida bawak pergi level 6.. kat situ ade cafe.. ida breakfast makan kueyteow goreng.die bawak ida pusing-pusing kasi tunjuk kan toilet ngan pantry.. ida pon kembali kat tempat duduk. then TL bagi 2 buah buku, die suruh ida baca-baca tentang company.. 

itu je lah yang ida buat sampai kul 5..makan gaji buto untuk hari ni hehe..sedih la pulak..tak de pc.. tak de kawan.. hopefully esok will be better..bukan ida tak nak tegur budak-budak opis tu, tapi ida rasa malu and segan sangat. lagipon diorang tengah buat kerja, tak berani nak kacau. tepat kul 5 je, terus bangun angkat beg.. haha.. dah la kat umah lif problem ..penat sangat.. lepas makan je, ida tido.. kul 9 malam baru bangun mandi dan makan ubat.

  [ balik umah beli segala macam ubat ]


 p/s : tak larat nak taip panjang-panjang..cepat lah sihat wahai cik ida. :(



5 KATA KAU:

intanurulfateha said... [Reply]

get well soon ! ;)

Fariz Reza said... [Reply]

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 679 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

Saya Disini said... [Reply]

best la opis baru

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

gudluck in new place! :)

izansalleh® said... [Reply]

kak ida! izan pon baru tukar kerja. Semalam is the 1st day. hahaha. Bila la nak jumpa ni....

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea