Wednesday, June 6, 2012

gadis sombong vs pemalu

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:19 PM
salam & hai,

masih lagi nak story pasal tempat kerja baru. dah 2 hari ida kat opis.. tapi ida belum dapat kawan lagi.. I mean kawan yang boleh borak-borak dan pergi makan sama.. yang ada cuma team leader introduce kat diorang je.. bagitau nama sebab duduk 1 team.. 


sekarang ni ida confuse, diorang rasa ida ni sombong ke.. atau diorang malas nak tegur dulu ke.. atau diorang nak buli budak baru? uwaaa.. terseksa rasa jiwa ni bila gi kerja sorang-sorang tau.. agaknya sebab tu la ida demam haha. =p

 
masa hari pertama kerja tu, ida dok msg ngan kawan-kawan.. yang dah lama tak msg pon, ida sibuk nak msg jugak.. sebab benda tu je yang ida boleh buat.. selain duduk termenung kat workplace yang tiada pc.. sobs.

ida : hai awak. keje tak
kawan : kerja napa
ida : hehe sj je..kite fes day kat opis baru. xde kawan. :(
kawan : o yeke sian nya :( opis katne? winda keje pe skrg yek? xpe..ambe leh temankan melalui mcj.. :P
ida : hehe.. keje ngn exxonmobil..jadi access admin..bla bla bla..
kawan : oo exxonmobil tu bukan syarikat minyak purba ke? haha winda jangan riso la.. biasenya orang pp chubby ramai nak kawan..cuma tunggu winda beramah mesra je :)

haha.. cuba baca msg antara ida dengan opismate lama tu.. a guy... suka hati je cakap pp ida chubby.. lalalaa... motif sangat kalau pp chubby ramai orang nak kawan kan?? amboii.. masalahnya, ida belum dapat kekuatan nak beramah mesra dengan diorang sume.... uwa!! 


teringat pulak zaman sekolah dulu... masa form 5, ida jadi new comer kat sekolah tu.. merangkap new comer kat kelas 5A tu la... mase mula-mula memang susah woo nak buat kawan... rasanya awal-awal sekolah ida selalu ponteng.... amik masa dalam 2 bulan kot, nak get along dengan kawan baru... tapi mase tu, ade la jugak diorang nak berkawan.... ade la jugak yang nak tego dulu... emm, maybe budaya sekolah dengan kerja tak sama..... i need to survive more.... but then, i need time. haha... 

see u in next post.... thx for reading guys.... u roxx! <3

10 KATA KAU:

siti_naqiah said... [Reply]

sabor laa, tmpt baru mmg gitu..demam ek? take care ye ! jgn lupe mkn ubt :)

shar90 said... [Reply]

ni buat takot nk keje nih... hehee xD

AmyZana said... [Reply]

Oh. Nmpknye masalah kite boleh dkatekn lebih kurang. Dkt luar mmg sye mngaku sye x byk ckp

FiekaOnie said... [Reply]

emm, dulu I ponn macam tu ugak. ssah nak carik kawan. but then bila masuk U ni cuba berani kan diri nak tegur orang dulu. rajin senyum. so,, try laa ea :D

Siti Shaera Salleh said... [Reply]

sy pun pemalu ..
uhuhuhuhu <<<<ketawa malu XDD

LuVidA^^ said... [Reply]

thx 4 all da komen :)

haz said... [Reply]

biase la tu.. tapi yang paling penting try to make a conversation with them n slalu senyum. insyaallah akan dapat kawan nanti. ^^

Puteri Iqa Izyan said... [Reply]

kalau iqa mmg fail nak bercakap if ade kat tmpt baru. terkial2 je. rase mcm forever alone time tuh. hahaha

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

kalau kat tempat akak ade budak baru masuk akak memang tak tegur dulu, tunggu die tegur akak..kire cam buli gak kot? :P

nana kamarul said... [Reply]

owwww ... takpe takpe. nanti ade la kawan tu. Sabar ye. ANd all the best kat office baru :D

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea