Thursday, June 21, 2012

isteri control suami?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:34 PM

salam & hai,

hari ni ida tak sempat nak taip apa-apa draft kat opis tadi. so entri malam ni, ida taip fresh..hehe~

hari khamis malam jumaat, banyak jugak cerita kat tv..berderet-deret. mula dengan friday's i'm in love lepas tu ameera.. lepas tu semanis kurma.. kalau nak sambung lagi boleh tengok cerita hantu(waris) pastu 9 soalan(malam ni ade ella ngan caroline).

tadi, sempat tengok semanis kurma..satu je yang tak berkenan, suka jemput artis(maybe nak tarik penonton) tapi kalau artis tu pakai tudung elok-elok rasa nya lagi bagus kot.. kalau tak ingat Allah pon, cuba la malu sikit kat ustaz ngan ustazah tu..isk2.

[gambar hiasan google]

topik malam ni tajuk 'raja suami' ataupon dalam bahasa senang nak paham.. queen control.
ustaz tu cakap, suami yang baik, die akan tolong isteri buat kerja rumah dengan sendiri.. tanpa disuruh-suruh..sunnah Nabi kalau tolong isteri dan ahli keluarga.. tapi masalahnya berape kerat la suami kat luar sana yang nak tolong isteri die? kalau bersuruh pon payah.. inikan pulak nak rela hati. huahua... kalau ade, alhamdulillah... untung. :)

[gambar hiasan lagi]

Islam ada sebut, kalau nak kahwin cari pasangan yang sekufu.. yang setaraf.. dalam hal macam ni la.. kalau kata, seorang isteri tu lebih dari suami dia (mungkin dari segi pelajaran, atau pangkat) tak mustahil die akan bersifat queen control..sebab die dah selesa dan rasa suami die tak boleh lawan die...nanti dia mula la nak mengarah itu ini..nak cakap tinggi suara, atau mengungkit ...apa-apa pon, tinggi mana pon pangkat seseorang wanita tu.. ingat, syurga kat bawah tapak kaki suami.

sekian..wassalam.

p/s : yeyy esok balik kampung! :)

2 KATA KAU:

ELeEa said... [Reply]

tgk juga...sambil mkn nasik goreng ngn hubby yg ktorg buat sama2...sib baik hubby sy rajin =) Alhamdulillah

elyna mirsada said... [Reply]

hehe..queen control,skali skala myb perlu..=)

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea