Thursday, April 1, 2010

jangan sambut april fool

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:22 PM

salam.

hari ni 1 april....atau lebih terkenal dengan name april fool.....tadi ida ade terbace kat blog mane ntah, lupe lak nak mark...pasal asal usul april fool ni la....actually ia tak boleh disambut oleh orang Islam...sebab ade kene mengena dengan sambutan sempena kejatuhan Islam satu ketika dulu...lebey kurang camtu la, dari ape yang ida bace tadi *correct me if im wrong ok*...kite memang la tak sambut bende-bende macam ni kan....cume nye mase zaman sekolah dulu, ramai sangat budak nakal *budak - budak laki la*....asal tibe je hari april fool ni, memang siap sedia la sape yang nak kene dajal tu..huhukk~~

yang paling ida ingat, time sekolah menengah dulu, biase nye budak laki ni, akan bagitau kat classmate diorang, konon-konon nye cekgu sekian-sekian panggil nak jumpe kat bilik guru...then classmate die tu pon pergi la....siap berlari-lari lagi, bimbang kalau bende tu urgent.....rupe-rupenye kene naya je...hahaha~~sampai kat class balik, abes 1 kelas gelak kan die....kesian!~~nasib ida tak pernah kene! :)

mr. MJ dah berape hari tak berape sihat badan....macam demam-demam gitu...muntah-muntah...pening-pening...sian die....mungkin sebab selalu sangat kene hujan time keje..hurmm... pagi tadi die msg ida, cakap die demam....pastu ida cakap " abg betol-betol demam ke april fool je ni? " hahahhaa....boleh lak camtu....pastu die jawap " abg tak sambut la bende bodow camtu, ikot baby la nak caye ke tak " ololololooo.....yela-yela...main-main je pon...tau la abg tak buat lawak april fool....huhuu~~ baby doakan abg cepat sihat ek....cayang die la...

ok la mau stop dulu.... :) credit pix monkey to kat sini




2 KATA KAU:

sI tEDI said... [Reply]

say NO to April Fool!

LuVidA^^ said... [Reply]

huhuu...say no no noo~~

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea