Wednesday, October 14, 2009

suke kaler ape?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:33 PM
salam semua.
*setiap kali ida bagi salam, sile jawap dengan sopan ok*

semalam mase class ENT (entrepreneurship).....tengah2 mengajar tu....tibe2 lecturer tu tanye....die point ke muke ida.... awak suke kale ape? (die tanye sebab nak bagi contoh pade class)
so....ida spontan jawap...kaler HIJAU cekgu!

hehehe~

sememangnye ida suke kaler ijau....sangat3....
kalau bole sume barang ida nak beli ijau...
kalau bole tiap kali raye nak pakai baju kale ijau...
macam kaler blog kesayangan ida ni...
tapi tak bole la kan?
kat dunia ni ade banyak kaler....so....rugi la kalau tak gune semua ;)
.
.
selalu mentaliti kaum lelaki, die anti dengan kaler pink.
actually...baju kaler pink.
pendek kate tak nak pakai langsung la...kalau kene pakse, sanggup terjun lombong!
takot kene cop gay or lembut ke
ida pon tak paham...kiut ape pink? kan kan...
family ida....raye 4 taun lepas kalau tak silap....tema adelah kaler pink..
so abah ngan adik laki 4 orang tu.....ilex je pakai kaler pink.
(tak tau dorang ikhlas ke tak...hehehe)


macam ida.....ida suke tengok guy pakai t-shirt kaler putih.
tak tau la nape..
;)
selain kaler feveret dorang --> itam itam itam....dan biru.
huhuuu...
* nak letak pix cyg kat sini pakai baju putih...takot kene marah lak..heee*


sini ida sertakan sikit tilikan ahli nujum.
rahsie warna kegemaran. *kalau tak betol..salahkan pak belalang ok*
jum tengok.

*********************

Warna Biru
* pemurung
* selalu bertindak pasif dalam banyak hal
* cenderung mendapat kesulitan dalam pergaulan.
* cinta - cenderung menyembunyikan perasaan.


Warna Hijau
* seseorang yang sangat romantik,
* menyukai keindahan, menyenangi alam dengan udara yang nyaman.
* memegang prinsip.
* cinta - mengidamkan calon teman hidup yang penuh toleransi dan dapat dipercayai.

Warna Kuning
* memiliki sifat optimis.
* periang dan senang bergaul
* Sifat tolong-menolong selalu ada dalam diri
* tidak pernah meremehkan orang lain, walaupun seseorang itu lemah dan bodoh.

Warna Ungu
* seseorang yang benar-benar luar biasa.
* tidak pernah ragu-ragu
* pandai mengikuti perkembangan zaman.
* cinta - hanya yang kuat mental yang dapat menjadi kekasih kamu.

Warna Putih
* sempurna
* banyak orang mengagumi kamu kerana sifat anggun, sifat idealis dan moral kamu yang teramat tinggi.
* Tak pernah angkuh
* senang menolong siapa saja yang memerlukan bantuan kamu.

Warna Hitam
* sangat lincah dalam hal-hal tertentu saja.
* kalau berada di lingkungan yang tidak disukai, maka kamu akan menjadi murung.
* selalu tampil menarik dan rapi.
* Ramai orang cuba mengejar dan merebut cinta kamu

Warna Merah
* sangat berwibawa.
* Walaupun sering kali bergaul dan bersosial dengan lawan jenis tapi kamu dapat menahan diri.
* golongan yang sukar jatuh cinta.

*********************

sorry kalau ade kaler kegemaran korang yang tak termasuk lam tilikan nujum ni ek...*ida copy paste aje* hehehee....
ok la...jumpe lagi...

p/s : nak tau kaler kegemaran korang bole? ade ke yg same ngan ida...ijau ;)



30 KATA KAU:

cik intan (◡‿◡✿) said... [Reply]

.pinkie plshh! ;)

Zayani said... [Reply]

ske kaler putih ngan htam!! =P

Samaira said... [Reply]

peberet ku itam dan putih
tp klu x de pilihan diatas suka kaler pepel hehehe

n0n0n said... [Reply]

aku ade 3 kaler feveret....putih,hitam ngan merah...so mcm mana?cuba tok nujum mak belalang tilik kn jap......kalo tak nampak,hahahaha....ingat balik la dialog nujum pak belalang tu...ekekekekeke

Dee said... [Reply]

thx sharing info..akak slalu tukar2 kaler ar..

mawar_berduri said... [Reply]

Warna Merah
* sangat berwibawa.
* Walaupun sering kali bergaul dan bersosial dengan lawan jenis tapi kamu dapat menahan diri.
* golongan yang sukar jatuh cinta

Ni la warna feberet ku ....bior la orang nak cakap Merahnya Mak Ngah ...hihihi I like it

sI tEDI said... [Reply]

suka ijau gak!

LuVidA^^ said... [Reply]

intan,

pink ahli nujum x tilik.
bia i tilik..
pink :

* anda seorg yg gedix...very gurly...
* camera maniac

=p

LuVidA^^ said... [Reply]

zayani,

ok dik...
cantek kan...bila putih + itam
=)

LuVidA^^ said... [Reply]

samaira,

wah....another black n white...
pepel pon chumel kan..
=)

LuVidA^^ said... [Reply]

nonon,

cess!!
*buat2 x ingt dialog tu*

bace je la ahli nujum tu tilik....then ko gabung kan utk tige2 kaler..heee =p

LuVidA^^ said... [Reply]

kak dee,

bertukar lah kepade ijau!!
yeyy~

LuVidA^^ said... [Reply]

mawar berduri,

merah tu cun!
nmpak garang dan bersemangat je...lalala...
=)

~amy liana8886~ said... [Reply]

fav color amy slalu berubah2..so xde yg fav..tp biasa yg fav tu warna yg terang2 la..yg kelabu2 tu xsuke mane..

LuVidA^^ said... [Reply]

si tedi,

yeyyy!!
ade geng ijau..
gimme 5!

=D

LuVidA^^ said... [Reply]

amy,

hehee.....
yg terang2 ek...
bia org nmpk dari jauh..
lagipon kite mude ag kn..
=)

ayinn said... [Reply]

suke kaler ungu, itam ngn merahhhhh,..
yuhuuuuuuuuuu,...

LuVidA^^ said... [Reply]

ayinn,

hehee....
itam merah..kaler2 femes tu..
ungu biase gal je minat kan..?
=)

neoxaznee said... [Reply]

neox ske kaleful.. haha apa itu tok nujum??

LuVidA^^ said... [Reply]

en. neox,

huhu....kalerful ek?
ape ye...
jup nak tilik..
.
.
.
.
tettt....kedai nujum da tutop.
datang agi esok ye.
maceyy~~

=p

~aien~ said... [Reply]

obses gle ngan kaler pink n ungu..
itam putih pon besh gak..
hehe..

kak ida tilik ah utk owg yg ske kaler pink neh..hik3..

LuVidA^^ said... [Reply]

aien,

adehh...kaler pink ek cyg?
kak ida agak2...yg suke kaler pink msti owg yg mnje..yg caring..betol ke?
=)

yg lemah lembut...and maybe cepat touching..kehkeh~

touyakaruma said... [Reply]

Suka warna hitam

"Ramai orang cuba mengejar dan merebut cinta kamu "

Itu jer yang penting ..huhuhu

Orang cakap klu laki pakai warna pink maknanya dia lelaki sejati sebab berani pakai warna tu .

LuVidA^^ said... [Reply]

touyakamura,

hi...
suke kale itam ek.. ;)
betol ke ramai org nak rebut cinte anda ni? hehe..

Precious said... [Reply]

Suka kaler taik cicak. Hih hiii ...

LuVidA^^ said... [Reply]

precious,

heekk..akak..
ramai gak yg suke itam puteh ek..
=)

IxoR@ said... [Reply]

jgn ditanya...mesti la HIJAU!

LuVidA^^ said... [Reply]

sis ixora,

yeyy same!

lupe lak blog die pon ijau..

=)

Noorlaila Mohamed Nor said... [Reply]

xde pink huaaaaa

okeh hitamputih la
* Ramai orang cuba mengejar dan merebut cinta kamu

dasyat2
esok lusa ada la kot
kehkehkeh

LuVidA^^ said... [Reply]

noorlaila,

ouh suke pink gak la ni? hehee...

tu la...ramai admirer ni...ikot kate ahli nujum la =p

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea