Friday, October 2, 2009

bedil vs upin ipin

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:12 PM
salam semua.
bosan la kan?
tak de idea plak nak update....
kite sambung cite raye nak?
raye taun ni....macam biase la...ida balik kampung kat temerloh, pahang.
mak + abah due2 orang sane....same daerah cume lain kampung je.
tapi sangat dekat.
jarak kampung mak ngan abah dalam 10-15 minit je... :)

raye taun ni.....uma tok (uma belah mak) .... sangat meriah....
dengan ramai budak2 datang....
cmpur plak dengan ade 'game baru' .
gamba kat atas ni...pix adik ida.
name die hadi.
umo 8 taun.
tak single haha
korang tau tak...bnde ape yang die main tu?
tu la name die bedil.
(ikot yang diorang panggil la)
kan ade lemang.....so....buluh tu....abah ngan ayah cu (pakcik ida yang ade fesbuk) buat la jadi bedil...
bedil ni abah cakap...zaman dulu...mase die kecik....diorang buat main perang2 la...
sakit ouh kalau kene...

nampak tak selonggok daun tu....
tu peluru.
gune buah cemerai.
(sory kalau salah eje...)
die ala2 buah ceri yang belum masak..
kaler die ijau...keras...padat kalau kene bedil. =p
memang riuh la ngan bedil ni...taun ni..
mase famili dafi datang, adik dafi yang bongsu (iqbal) pon join main..
die siap mintak nak bawak balik KL...tapi abah tak bagi la...
mase tu..bedil baru ade 2 ketol.
kalau iqbal amik....budak2 kat uma tok ni nak main ape?
tapi esok nye.....bedil da bertambah jadi 5 ketol....
bayangkan lah....'perang' sakan.
yang main tu plak.....abah2 orang....anak2 bujang.....(ida ade gak try skali....tapi cam failed je haha)
mak ngah (akak mak) cakap...zaman die dulu..die pon main...tapi bile sampai zaman mak ida....da tak de bedil ni...raye aritu la....muncul balik...berkat idea kretif abah ngan ayah cu. :)

********************************
abes cite bedil.
cute tak budak ni?
ni la ainul....(mak de die panggil noyy cha huhukk)

bukan ape....
balik raye taun ni...die da bole jalan....da bole cakap cket2 tapi tak paham...
(die ni sepupu ida punye anak...cucu ayah cu pembuat bedil tadi)
bukan nak cite ainul ni main bedil.
same skali tak.
ainul ni....pantang tengok enpon.
kire nye kalau nak tambat hati die....tunjuk je enpon sure die datang....
die memang crazy ngan UPIN IPIN.
enpon adik ida.....ade ringtone yang 'betol betol betol' tu...
so ade dalam 3 enpon....gi bluetooth ringtone tu....bia senang nak pancing ainul...
hehehe:)
pastu kat laptop....lak...bukak u-tube...tengok upin ipin...
memang kompem diam la die...pokus kat upin.

tu je la nak cite....
terpanjang lak taip...
=p


14 KATA KAU:

*Miss Geli^ said... [Reply]

akak sempat main bedil ni masa kecik2
tapi pakai peluru kacang ijau....


pedih + bintat jugak la kalu kena

green said... [Reply]

weyy..lame x tgk upin ipin..

~amy liana8886~ said... [Reply]

bedil tu mmg sakit kalu kena sb amy penah main n kena masa kecik2 dulu..yg budak ainul ni mcm anak sedara amy..lebh kurang la besar tu..mmg giler henpun n laptop...asal msk dlm bilik je main laptop n hensem..pantang tgk..huhu..

sarah-al-idrus said... [Reply]

oh first time dengar pasal bedil

sI tEDI said... [Reply]

bedil tu mainan aku kanak-kanak dolo2..

misz benida said... [Reply]

cmne nk komen yg berbau hrum ek??
hihihi..
slm blogger.

Cik Dila said... [Reply]

teringin plak nak main bedil tu..hehe.wat tembak ayam kat belakang umah..agak2 mati tak..??hehe!

lawa la dak perempuan tu..ish2.cumil2..!hehe..cam dila je..

LuVidA^^ said... [Reply]

kak geli2,

penah maen ek?
wahh....ganas gak kak ni..men ngan abg geli ke? hahhaa..

bintat!
tu la perkataan ida nak taip...tp lupe... =)

LuVidA^^ said... [Reply]

green,

hehhee....ida pon lame tak tengok..cm da busan je ngan upin...

LuVidA^^ said... [Reply]

amy,

amy pon penah main ek...
alahai...ida je la ketinggalan zaman =p
padahal kite sebaye ek?
em..

budak2 zaman skrang mmg advance...kecik2 da minat enpon..ngan laptop..huuu~

LuVidA^^ said... [Reply]

sarah,

orang bandar tak tau kot...
ida org kampung je...
=D

LuVidA^^ said... [Reply]

si tedi,

ouh kamu pon main ek....
=)
ingt kot korang tak tau...hehee

LuVidA^^ said... [Reply]

misz benida,

komen cm ni pon da kire harum la ni...
jnji tak mencarut..
salam2 ek..thx dtg cni =)

LuVidA^^ said... [Reply]

cik dila,

tembak ayam mane la mati...
mybe ayam tu juz pening selame 3 saat je =p

ye ek...ainul kiut cm dila..heee...
=D

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea