Thursday, June 17, 2010

pengalaman pertama kali temuduga kerja.. memang noob gile

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:42 PM
salam.
mase entry ni ditaip, jam lappy menunjukkan pukul 5.43 petang... pukul 4 petang tadi, ida telah menghadiri sesi temuduga kerja jawatan pegawai eksekutif kat uitm shah alam... temuduga tu start pukul 2.30, tapi ida punye turn no yang ke 10.. ehehee... tunggu la 2 jam kat luar tu, bile dah masuk dalam, ade la dalam 5-10 minit je kene soal...debaran nye tu, Allah je yang tahu... dari malam tadi ida dah cuak dah.. maklum la, ni kali pertama nak gi interview ni.. mane pernah ade pengalaman... huu~~ sampai kat situ, berkenalan la ngan sorang awek ni... mude 2 taun.. siap tuka no fon ngan fb dah.. haha cekap tak? :P pastu ade jumpe anak kawan abah ida... kire ade jugak la kawan...



nak tahu ke soalan ape yang ida kene tanye? haha.. jup lagi ida cerite ye... sabar...
yang tukang interbiu ida tu, ade 2 orang... sorang puan, sorang tuan.. sorang agi akak. yang tukang check file... mase mule datang, ida dah cuak dah.. ida pegi interviu tak bawak resume.. ade ke patot?? sebab kat dalam surat tawaran tak cakap pon suruh bawak resume.. ida hanye menurut arahan la.. :P die just suruh bawak ic atau surat beranak, pastu sijil diploma ngan dokumen lain yang berkaitan... mane ade soh bawak resume?? ida msg la bagitau kat mr. MJ.... die cakap " ya rabbi... b... resume tu la basic interviu " mase tu ida dah cuak dah... uwaaa camne nak buat ni.... buat bodoh sudah... nasib panel tak tanye pape sal resume... ;)))

ok..ok...antara solan yang die tanye, mule-mule cam biase la perkenal kan diri...lepas tu die ade tanye amik kos ape...sebelum ni buat ape...ade pengalaman kerje ke tak...after that, die tanye sal jawatan yang ida pohon ni.. ade kene mengena ngan 'kemahiran insaniah' .... die tanye la, pernah dengar tak kemahiran insaniah tu.. ape yang awak tau pasal kemahiran insaniah ni.... ida dah tanye abah ida awal-awal... boleh la jawap jugak... masuk general knowledge punye solan lak.... die tanye sape name menteri pendidikan tinggi malaysia...ape ntah... nasib la kat luar mase tunggu turn, dah bincang ngan budak-budak lain kat luar..... bantai la cakap datuk seri mohamad khalid bin nordin... dah la ida tersasul cakap... " datuk seri nordin... eh..eh.. khalid nordin " hahaha.. ntah pape.. panel yang laki tu tak banyak tanye...die banyak SENYUM! saiko gile wehhhh.... lepas tu die tanye sal rancangan malaysia...RMK... die tanye, sekarang yang tengah bentang tu RMK 8, 9 atau 10 ?? mule-mule ida konfiden jawap 10.... lepas tu die saiko.... ida pon jawap la 9 kot.... uwaaa~~~ lepas tu die tanye lagi, setiap berapa tahun sekali RMK ni dibentang? ha amik kau... memang ida tak tau... tak nak bagitau ida jawap ape.... hahaha... :))))

tu la serbe sedikit... solan yang agak killer....die tanye, why we should hire you? haaa.......kene speaking ah beb....bantai je la.. janji jawap.. :)) sekarang ni, ida tengah tunggu result untuk intebiu yang tadi.... kalau lepas, esok plak ade intebiu peringkat kedua kul 8 pagi...glupp~~ gabra... yang datang tadi ade 72 orang... die akan tapis untuk esok 50 orang....then untuk jawatan tu die nak amik 35 orang... ok lah... ida nak rehat... penat... jumpe lagi....



4 KATA KAU:

hudhud said... [Reply]

gila. soalan dia tu semua i tataw hahaha

Sky Before Pinky said... [Reply]

ehehe..caya..lah..good luck eak..hehe

-->> http://arepizza220.blogspot.com

izansalleh® said... [Reply]

good luck kak ida ;)

LuVidA^^ said... [Reply]

hudhud --> hehehe.. tak tau kene jugak jawap... buat2 macam tau.. haha...


sky before pink --> thx ek singgah sini.. :)


izan --> xpe la dik.. amik pengalaman g intebiu dulu la... kalau x dpt keje pon.. :P

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea