Thursday, August 24, 2017

Tiba tiba bengkak dengan Femilac

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:02 PM
Salam sayang semua,

Malam ni ida nak share satu tips untuk tambah susu badan. Memang kene ingat *konsep demand n supply* tu, makin banyak susu keluar dari badan, makin banyak badan mommy akan produce susu.

So tips pertama 💡 *Tambah masa dan kekerapan menyusu*

🌸Pam selepas atau sewaktu sesi penyusuan sgt membantu. Untuk hasil yang berkesan, teruskan pam dalam 2 – 5 mins selepas titik susu terakhir. (kalau nak pam ketika menyusu, femilac ade Silicone Breastpump untuk tadah sebelah, sebelah lagi menyusu heehe)

🌸kalau baby ada masalah berat badan, kerapkan menyusu sebelah malam sebab ikut kajian, susu ibu yang diperah waktu malam, mengandungi lemak yang lebih tinggi berbanding waktu lain.
Cadangan penyusuan setiap 1.5 – 2 jam sekali pada waktu siang dan sekurang2xnya 3 kali pada waktu malam

🌸Buat power pumping sebelum tidur (perlu diingat power pumping adalah untuk tujuan ransangan)

Ramai yg dah berhasil bile buat power pumping, slain pam cam biase, and amalkn mknan2 tmbah susu..

Contoh power pumping 👆👆

Untuk customer yg consume femilac pun, ejen2 Ida memang suggest mommy untuk cuba power pumping. Sumtime ade mommy yang amik anak angkat, yang lama dah stop menyusu, insyaAllah membantu..

Ni pulak testimoni yang ejen dapat dari customer yang consume Femilac dan lakukan power pumping. Alhamdulillah memang susu bertambah.

Nanti next post Ida share teknik dan tips lain lagi ok, hope tips yang di share ni bermanfaat lah. Amin

Xoxo




0 KATA KAU:

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea