Sunday, May 27, 2012

saya suka tomboy!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:40 AM
salam & hai,

rasa macam dah lama tak update entri baru. hehe. ida baru habis layan movie "aku bukan tomboy" . antara barisan pelakon die, ade scha, shaheizy sam, syamsul yusof, sheera iskandar, salini saibi, zarina af dan ramai lagi la. pelakon die boleh tahan la jugak. movie ni dah agak lama  kuar wayang, cuma ida baru ade kesempatan nak tengok , tu pon jumpa dalam laptop adik. jalan cerita die ok la..santai tak de beratkan kepala..ayat-ayat die pon sempoi sesuai dengan cerita yang cuba nak disampaikan..ida suke watak pengkid nama sam yang dilakonkan oleh salina saibi.. macho la.. menjadi. haha. yang watak pengkid nama bell lakonan sheera tu ok jugak tapi kureng sikit la. :) yang penting, kalau ending tu suruh scha buat pilihan.. ida nak die pilih harry.. shaheizy sam! yeyy! tak suke si bendul.. wekss


[ zarina af.. scha.. salina saibi ]

bila tengok cerita ni, teringat pulak mase ida lepas spm dulu. takde buat ape, dok rumah layan chat kat mirc. ida pon tatau macam mana ida boleh TERminat kat tomboy ngan pengkid pada masa tu. mungkin dari segi cara diorang bercakap, dressing diorang..the way diorang ni care kat kawan-kawan.. rase macam best. sebab tu ida masuk mirc .. join channel #pengkid. kat situ bukan sumer nye peng atau tomboy, ade jugak lesbian, pempuan biasa, atau pon lelaki.. dulu ida ade ramai jugak kawan dari channel tu.. kawan dekat alam cyber je la..tak pernah jumpa pon, cume dulu ade friendster, so tengok gambar pon dari situ je la.. dan berhubung dengan henfon..tapi sekarang dah lost contact.. sometime I do miss them. :(

 
[ gambar hiasan dari en. google]

ade sorang budak penang.. mariam, kalau awak ingat, dulu kita panggil die "dak penang" ..haha.. tatau ape jadi dah dengan die sekarang.. pastu ade sorang budak sarawak.. "F" .. then ade sorang lagi budak ni last ida tau die dok kat melaka nama die "A" .. hmm... rindu saat itu.. hopefully sekarang diorang dah insaf maybe.. ataupon dah berubah ke arah kebaikan. hehe. amin. ehem, ade sorang lagi ni tatau nak kategori sebagai ape la.. die ni je yang still contact lagi sampai sekarang, tapi die ni kadang-kadang sombong..huahuahua.... sombong-sombong pon, saya tetap sayang awak tahu? sayang sebagai kawan..tak salah kan.. kite dah kenal pon since forever.. weksss!! kalau awak baca entri ni, awak tau sapa awak. :)

just one thing, kita sebagai masyarakat luar, jangan la terus pandang serong kat golongan-golongan macam ni. selami dulu ape yang diorang rasa.. ingat diorang nak ke jadi camtu suke suke hati? diorang jadi tomboy atau pengkid, mungkin sebab ade sejarah hitam yang kita tatau. kalau lelaki kan, diorang memang anti dengan pengkid2 ni.. tatau la nape.. jeles ke dengki ntah.. ke rasa tercabar? huhu....sepatotnye kita kene doakan je yang terbaik. sebab satu hari diorang pasti akan berubah. kita yang bukan pengkid ni pon, tak semuanya sempurna.. betol tak? :) just my opinion, tak setuju sila komen la.. jangan nak usya je. wink2..by the way, title tu "saya suka tomboy!" maybe waktu dulu la... mase zaman baru nak up..baru nak kenal dunia.. tapi sekarang tak lagi...saya wanita tulen hehe...thx 4 reading guys with <3


0 KATA KAU:

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea